0x (ZRX) osto – mistä ostaa ja mikä 0x protokolla on

0x on protokolla joka sallii ERC20-tokeneiden hajautetun vaihdon Ethereum-lohkoketjussa. Käytännössä kehittäjät voivat käyttää 0x:ää kehittääkseen omia alustojaan kryptovaluuttojen peer-to-peer vaihtoon ja kaupankäyntiin. Protokollan on tarkoitus toimia avoimena standardina ja pohjana hajautettujen applikaatioiden (dApps), jotka sisältävät jonkinlaisen vaihto-ominaisuuden, kehittämiseen. Kun sovellukset käyttävät jaettua pohjaa, voidaan järjestelmiä tarvittaessa yhdistää ja standardia päivittää ja ylläpitää.

Samalla 0x-protokollan päälle rakennetut dAppsit voidaan yhdistää julkisiin likviditeettialtaisiin, jolloin kaupankäynti ja tokeneiden vaihto on nopeampaa ja varmempaa.

ZRC ICO nosti yhteensä 24 miljoonaa dollaria rahoitusta elokuun 15. ja 16. päivän aikana 2018. Aikaisemmin projektiin ovat sijoittaneet sellaiset sijoitusyhtiöt kuin Polychain Capital, Blockchain Capital, Pantera Capital, Jen Advisors ja FBG Capital, jotka kaikki saivat sijoituksistaan 0x (ZRX) -tokeneita alennettuun hintaan.

Käytännössä 0x-tiimin ajatus on, että tulevaisuudessa erilaisia ERC20-tokeneita on runsaasti ja kaikkia niitä voidaan tehokkaasti ja luotettavasti vaihtaa 0x-protokollan avulla useissa eri kauppapaikoissa ja sovelluksissa.

Osta ZRX:ää Coinbasessa

Nyt voit ostaa ZRX:ää kätevästi suoraan Coinbasesta. Jos et ole aikaisemmin käynyt kauppaa kyseisellä sivustolla, suosittelemme, että luet oppaamme ja rekisteröidyt: Coinbase-rekisteröityminen.

Siirry Coinbaseen tästä

(saat $10 arvosta Bitcoinia, kun rekisteröidyt linkkimme kautta ja teet yli $100 oston)

Mikä on ZRX-tokenin rooli 0x:ssä?

ZRX on nimitys 0x Ethereum -tokenille. Tokenilla käytännössä maksetaan erilaisia vaihtokustannuksia, jos joku 0x-protokollan päälle sovelluksen rakentanut niin kutsuttu ”Relayer” veloittaa kaupankäynnistä. Samalla ZRX on myös käytännössä omistavat ”äänivaltaa” järjestelmän kehityksessä ja ylläpidossa.

Tokeneiden määrä on rajoitettu miljardiin ZRX:ään.

Muista, kun ostat ZRX

  • Jos ostat suuria määriä ZRX:ää, kannattaa kryptovaluutta siirtää turvaan niin sanottuun kylmään lompakkoon. Jos määrät ovat pieniä, voi niitä tietysti säilyttää myös Coinbasen lompakossa. Huomaathan kuitenkin, että Coinbase-lompakko on periaatteessa mahdollista hakkeroida (koska se on julkinen pörssi, johon kirjaudutaan selaimella), jolloin valuuttasi voidaan pahimmassa tapauksessa varastaa.
  • Älä sijoita enemmän kuin olet valmis häviämään. Kryptovaluutat ovat riskialtis sijoituskohde ja siksi sinun pitää noudattaa erityistä varovaisuutta, jos sijoitat niihin.
  • Muista, että kaikki kryptovaluuttojen myyntivoitot ovat Suomessa veronalaista tuloa ja ne tulee ilmoittaa verottajalle.
  • Suosi tunnettuja pörssejä: suosittelemme Coinbasea ZRX-ostoon.