Mitkä kryptovaluutat ovat anonyymejä

Anonyymit kryptovaluutat 2018 – näin ostat privacy coineja

Etsitkö vuoden 2018 mielenkiintoisimpia anonyymejä kryptovaluuttoja? Anonyymit kryptovaluutat tunnetaan usein nimellä ”privacy coins”. Termillä viitataan niihin virtuaalivaluuttoihin, jotka suojaavat käyttäjänsä henkilöllisyyttä tavalla tai toisella. Syitä anonyymiyteen on varmasti monia, mutta ikävä kyllä yksi suurimmista on rikollisuus. Monia anonyymejä kolikoita käytetäänkin alamaailman kaupankäynnissä. Me emme kannusta ketään sekaantumaan laittomuuksiin.

Yksityisyydessä on kuitenkin aina omat hyvät puolensakin. Bitcoinin ”tilikirja” on täysin julkinen. Jos siis tiedät kaverisi Bitcoin-lompakon osoitteen, voit tarkastaa paljonko siellä on varoja ja miten hän on varojaan siirrellyt. Vaikka periaatteessa lompakon osoitetta ei voida suoraan yhdistää yksittäiseen oikeaan henkilöön (paitsi kryptopörssien ns. treidauslompakot, koska olet itse antanut nimesi kyseiselle palvelulle) tai yritykseen, voidaan siirtoja seuraamalla aina päätellä asioita – etenkin jos varat lopulta muutetaan euroiksi tai dollareiksi.

Mutta entäs sitten yrityssalaisuudet? Maailmantalouden mittakaavassa emme voi pitää kaikkia siirtoja julkisina tai muuten yritysten väliset (ja tietysti yksityishenkilöidenkin) suhteet olisivat kaikkien nähtävillä. Tähän tarpeeseen kehitettiin anonyymit kryptovaluutat. Ne käyttävät erilaisia teknologioita käyttäjiensä osoitteiden salaamiseen.

Muutamia ”privacy coin” -kryptoja

  • Monero – Yksi tämän hetken suosituimmista privacy coineista. Perustuu Ring Signature -varmennuksiin, jotka salaavat lähettäjän (varmennuksen pyytäjän) osoitteen. Lisäksi siirtojen suuruudet salataan (RCT = Ring Confidential Transactions). Varojen vastaanottajan osoite salataan luomalla kertakäyttöinen julkinen avain.
  • Dash – Bitcoinista forkattu Dash tarjoaa samantyyppisiä ominaisuuksia kuin BTC, mutta erityisen PrivateSend ominaisuutensa ansiosta sen yksityisyys on paljon parempi. PrivateSend on hajautettu ”coin-mixing” -palvelu.
  • Zcash – Zcash pohjautuu Zerocashin luomaan protokollaan, joka perustuu zk-SNARK -nimellä kulkevaan teknologiaan (Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge). Omituiselta kuulostava protokolla tarkoittaa sitä, että yksi osapuoli voi todistaa toiselle jonkin väitteen olevan tosi ilman, että väitteen sisällöstä annetaan sen enempää tietoja.
  • Verge – Verge hyödyntää Tor-verkkoa käyttäjiensä IP-osoitteiden salaamiseen. Lisäksi ns. Wraith Protocol -protokollan avulla sekä lähettäjän että vastaanottajan lompakkojen osoitteet voidaan salata. Vain siirtojen suuruudet jäävät näkyville – ei mitään muuta.
  • PIVX – PIVX on hajautettu open-source anonyymi kryptovaluutta. Se perustuu Blackcoin PoS 2.0 -protokollaan ja se on forkattu Bitcoinista (kuten Dash). Dashin ja PIVX:n ero on varmennustavoissa. PIVX on 100 % Proof of Stake eli se ei nojaudu louhijoihin.

Mistä ostaa?

Kaikkia yllä mainittuja privacy coins -kryptoja saa kätevästi Binancesta. Huomaathan kuitenkin, että Binancessa et voi ostaa kolikoita suoraan euroilla tai dollareilla. Sinun pitääkin ensin rekisteröityä myös Coinbaseen. Coinbasessa voit ostaa Bitcoinia tai Ethereumia euroilla. Sitten siirrät Bitcoinia tai Ethereumisi Binanceen, jossa voit vaihtaa ne haluamaasi anonyymiin kolikkoon.

Yksinkertaisesti:

  1. Luo tili Coinbaseen ja Binanceen.
  2. Osta Coinbasessa Bitcoinia tai Ethereumia euroilla.
  3. Lähetä BTC / ETH Binanceen.
  4. Vaihda BTC / ETH Binancessa haluamaasi privacy coiniin.

Osta privacy coineja Binancesta!

Jätä kommentti