Näin ostat Bitcoinia käteisellä

Onko Bitcoinien ostaminen käteisellä mahdollista? Kyllä on, lue miten!

Moni pohtii voiko Bitcoineja ostaa jostain käteisellä. Ja vastaus on KYLLÄ. Se on mahdollista.

Suomessa toimii Prasos Oy:n ylläpitämä Bittimaatti niminen Bitcoin-automaattien (BTM eli Bitcoin ATM) verkosto. Bittimaatteja on jo useita ympäri Suomea. Tarkemmat sijainnit löydät tästä kartasta.

Luonnollisesti ennen kuin voit ostaa Bitcoineja käteisellä, sinulla tulee olla Bitcoin-lompakko, johon voit tallettaa ostamasi Bitcoinit. Bittimaatti suosittelee lompakoiksi seuraavia.

Voit halutessasi käyttää ostamiseen myös niin sanottua paperilompakkoa. Sinun tulee vain luoda omalle lompakollesi QR-koodi, jota voit näyttää laitteelle.

Miten ostaminen tapahtuu?

Suosittelemme lukemaan Bittimaatin omat ohjeet varmuuden vuoksi.

Bitcoinien ostaminen käteisellä automaatista on loppujen lopuksi erittäin helppoa. Sinulla pitää vain ensin olla oma Bitcoin-lompakko olemassa. Kun tulet automaatille, painat kosketusnäyttöä. Tämän jälkeen näytät automaatin skannausikkunalle oman lompakkosi QR-koodin. Sitten yksinkertaisesti vain syötät seteleitä automaattiin. Bittimaatin koneet eivät anna vaihtorahaa eivätkä palauta seteleitä – eli käteisen syöttäminen koneeseen on jo sitova ostopäätös.

Luonnollisesti Bittimaatti ottaa myynnistä pienen komission markkinahinnan päälle. Yrityksen kotisivujen perusteella komissio on 5-10 prosenttia markkinatilanteesta riippuen.

Miksi joku haluaisi ostaa Bitcoineja käteisellä?

Jos ajattelit heti, että kyse on jostain hämärästä – olet väärillä jäljillä. Käteiskauppa on erittäin suosittua monissa maissa sen helppouden takia.

Se lieneekin suurin syy siihen miksi joku haluaa ostaa Bitcoineja käteisellä. Ensikertaa ostavalle ostaminen on helppoa. Lataat puhelimeen lompakon ja siirrät sinne Bitcoineja automaatista. Yksinkertaista, eikä sinun tarvitse rekisteröityä mihinkään markkinapaikkaan, vahventaa henkilöllisyyttäsi tai siirrellä varoja kryptopörssiin pankkisiirroilla.

Tietysti automaatit ovat myös yksityisempiä. Esimerkiksi MyCeliumiin luot Bitcoin-lompakon alle minuutissa ja sinulta ei kysytä mitään henkilötietoja. Sitten voit siirtää varoja lompakkoosi Bitcoin-automaatista täysin anonyymisti käteistä vastaan. Huomaathan, että vaikka tämä tapa on anonyymi, me emme missään nimessä halua kannustaa ketään käyttämään Bitcoin-automaatteja hämärään toimintaan.

Jätä kommentti