Cardano (ADA) – mistä ostaa Cardanoa ja mikä se on

Cardano (ADA) on älysopimusalusta, samalla tapaa kuin esimerkiksi Ethereum, mutta se keskittyy vahvemmin turvallisuuteen kerroksittaisen arkkitehtuurinsa kautta. Cardano on kautta aikojen ensimmäinen lohkoketjuprojekti, joka on aloitettu tieteellisen filosofian ja vertaisarvioidun akateemisen tutkimuksen pohjalta.

Cardano on siis alusta. Itse kryptovaluutta, jota alustalla käytetään on Ada. Samaan tapaan kuin muitakin kryptovaluuttoja, Adaa voidaan lähettää ja vastaanottaa alustan kautta. Alustassa on useita kerroksia, mikä lisää koko järjestelmän joustavuutta ja ylläpidettävyyttä. Ajatus on, että kun järjestelmä on valmis yksi taso eli layer hoitaa maksut ja toinen älysopimuksiin tarvittavan laskennan. Cardanon on tarkoitus myös tukea ”dappseja” (decentralised applications) eli hajautettuja sovelluksia. Hajautettu sovellus on palvelu, joka pyörii koko verkoston päällä (vertaa esim. nykyään yksittäinen palvelu on aina yksittäisellä serverillä).

Mistä ostaa Cardanoa (ADA)?

Voit ostaa Cardanon kryptovaluuttaa Adaa useista eri markkinapaikoista. Me suosittelemme Binancea. Lue ohjeet miten rekisteröityä Binanceen tästä. Huomaa kuitenkin, että pelkkä Binance-tili ei riitä. Binancessa nimittäin et voi ostaa kryptovaluuttoja euroilla. Sinun tulee ensin ostaa esimerkiksi Bitcoinia tai Ethereumia euroilla toisessa kauppapaikassa ja sitten siirtää niitä Binanceen, jossa voit lopulta ostaa Cardanoa (ADA). Itse käytämme tähän Coinbasea.

Cardanon / Adan ostaminen on helppoa. Lue alta miten.

Yksinkertaisesti:

  1. Luo tili Coinbaseen ja Binanceen.
  2. Osta Coinbasessa Bitcoinia tai Ethereumia euroilla.
  3. Lähetä BTC / ETH Binanceen.
  4. Vaihda BTC/ ETH Binancessa Cardanoon (ADA)

Osta Cardanoa Binancesta!

Tasapainoilua käyttäjien ja sääntelyn välillä

Cardanon kehitystiimi pyrkii kehittämään alustaa niin, että se vastaa sekä käyttäjien että valtioiden sääntelyelinten tarpeita. Tiimin tarkoitus on löytää välimaasto hajautetun lohkoketjun etujen, yksityisyyden ja valtioiden kontrollitarpeen välillä. Osa kovimmista ”hardcore kryptoilijoista” onkin kritisoinut Cardanoa tästä suuntauksesta, sillä he haluaisivat kryptovaluuttojen disruptoivan koko perinteisen talousjärjestelmän. Cardanon kehitystiimi on kuitenkin myöntänyt, että disruptio ei ole heidän tavoitteenaan. Heidän visionsa on luoda järjestelmä, joka hyödyntää lohkoketjuteknologiaa ja tuo pankkijärjestelmät paikkoihin, joissa niitä ei aikaisemmin ole pystytty ylläpitämään – lähinnä siis kehittyvissä maissa.

Hyvä muistaa

  • Kryptovaluuttojen myyntivoitot ovat veronalaista tuloa ja ne tulee ilmoittaa verottajalle.
  • Älä sijoita kryptovaluuttoihin enempää kuin olet valmis häviämään. Liikkeellä on runsaasti huijauksia ja feikkipörssejä. Lisäksi hakkeroinnit ovat yleisiä. Käytä vain tunnettuja pörssejä, esimerkiksi suosittelemiamme Binancea ja Coinbasea.
  • Jos haluat varmistaa, että Cardano (ADA) -varasi ovat turvasi, siirrä ne niin sanottuun kylmään lompakkoon.