Näin rekisteröityminen Coinbaseen tapahtuu turvallisesti ja nopeasti

Coinbase logoCoinbase on paras paikka ostaa Bitcoineja suoraan euroilla (meidän mielipiteemme). Coinbase on helppokäyttöinen markkinapaikka, jossa voit ostaa Bitcoineja, Ethereumia, Bitcoin Cashia ja Litecoinia suoraan luottokortillasi tai pankkitalletuksen avulla. Coinbase on yksi tämän hetken suosituimmista kryptopörsseistä – ja tämän artikkelin lukemisen jälkeen tiedät miten rekisteröityminen Coinbaseen onnistuu!

  Suurimmat plussat

 • Helppo ja turvallinen käyttää
 • Suorat ostot luottokortilla (yksi harvoista pörsseistä, joissa tämä onnistuu)
 • Pankkitalletuksissa suhteellisen pienet kulut
 • Tekstiviestivarmenne ja Authenticator tuovat lisäturvaa
  Suurimmat miinukset

 • Suurien käyttäjämäärien takia välillä hidastelee – mutta Coinbasen tiimi pyrkii parantamaan käyttäjien kokemusta jatkuvasti.
 • Aika ajoin henkilöllisyyden vahvistaminen ei tunnu onnistuvan – kokeile passia, sillä se menee tavallisesti parhaiten läpi!

Siirry Coinbaseen tästä
(saat $10 arvosta Bitcoinia, kun rekisteröidyt linkkimme kautta ja teet yli $100 oston)

Uuden tilin luominen Coinbaseen

Alta löydät ohjeet uuden Coinbase-tilin luomiseen.

1. Siirry Coinbaseen

Siirry osoitteeseen www.coinbase.com. Kun käytät tätä linkkiä, saat $10 dollarin arvosta Bitcoinia ilmaiseksi, kun ostat yli 100 dollarin arvosta.

Tämän jälkeen klikkaa oikeasta yläkulmasta ”Sign Up”.

Uusi tili eli Sign Up Coinbaseen

2. Anna perustiedot

Lisää etu- ja sukunimesi sekä sähköpostiosoitteesi. Valitse salasanaksi jokin mahdollisimman pitkä ja monimutkainen yhdistelmä, jonka kuitenkin varmasti muistat. Salasanojen turvallisuudessa pituus on tärkeässä avainasemassa. 15 merkin salasana on paljon turvallisempi kuin 8 merkin.

Coinbase rekisteröityminen

3. Varmenna sähköpostiosoitteesi

Seuraavaksi sinua pyydetään varmentamaan sähköpostiosoitteesi. Tämä tarkoittaa, että sinun pitää mennä sähköpostiisi (esim. Gmail) ja klikata saamastasi viestistä ”Verify Email Address”.

4. Lisää puhelinnumerosi

Kun olet varmentanut sähköpostisi, voit kirjautua tilillesi sisään. Ennen kuin pääset ostamaan Bitcoineja tai muuta kryptovaluuttaa, tulee sinun kuitenkin lisätä vielä muutama asia tilillesi.

Ensimmäisenä puhelinnumeron lisääminen. Coinbase varmentaa kaikki varojen siirrot ja kirjautumiset tekstiviestillä (voit ottaa käyttöön vaihtoehtoisesti Google Authenticator -varmenteen, jos et halua käyttää tekstiviestivarmennusta). Tekstiviestien vastaanottaminen ei maksa sinulle mitään.

Lisää siis puhelinnumerosi ja vahvista se lisäämällä saamasi koodi sille varattuun kenttään.

5. Varmenna henkilöllisyytesi

Puhelinnumeron lisäämisen jälkeen siirryt jälleen Coinbasen etusivulle. Valitse sivun vasemmasta alareunasta ”Verify Your Identity”.

Uuden tilin varmentaminen

Seuraavaksi sinua pyydetään valitsemaan varmennustapa: passi, ajokortti tai kuvallinen henkilöllisyyskortti. Me suosittelemme passin käyttämistä, sillä sen tunnistaminen on kansainvälisesti helpointa – ja näin tunnistautuminen onnistuu varmimmin. Ajoittain ajokorttitunnistus nimittäin saattaa vaatia useita kertoja onnistuakseen – jos se ikinä edes menee läpi.

Coinbase henkilöllisyyden vahvistaminen

Voit valita haluatko lisätä järjestelmään valokuvan henkilöllisyystodisteestasi webkameran vai puhelimen kameran kautta. Jos valitset tavaksi puhelimen, saat Coinbaselta tekstiviestin, joka sisältää linkin. Linkkiä klikkaamalla pääset kätevästi sivulle, jota kautta kuvan lisääminen tehdään.

Muista: kuvan tulee olla tarkka, suorassa ja siinä (esim. passissa) ei saa olla heijastuksia.

6.Lisää maksutapa: SEPA-talletus tai luottokortti

Kun henkilöllisyys on onnistuneesti vahvistettu, on aika lisätä maksutapa. Valitsemalla luottokortin, pääset heti tekemään ensimmiset ostoksesi. Luottokortilla ostokset ovat välittömiä, mutta kulut ovat hieman korkeammat.

Coinbase maksutavat

Vastaavasti valitsemalla pankkisiirron, saat eteesi niin sanotun ”Reference Number” -viitenumeron sekä seuraavalla sivulla myös Coinbasen pankkitiedot. Suosittelemme, että teet ensimmäisen talletuksen pienellä summalla (esim. 1 euro). Näin voit varmistua siirtojen ja tilisi toimivuudesta ennen isompien summien siirtämistä.

Ota saamasi tilisiirtoon tarvittavat tiedot tarkkaan ylös ja siirry omaan pankkiisi. Valitse pankistasi uusi SEPA-maksu. Laita saamasi Reference Number siirtoon viestiksi, ei viitenumeroksi. Sepa maksuun tulee lisäksi vastaanottajan osoite- ja tunnistustiedot. Kun olet lähettänyt siirron omasta pankistasi, muista klikata Coinbasessa ”I’ve Sent the Funds” -nappulaa.

Tavallisesti tilisiirto kestää noin 2-4 arkipäivää, minkä jälkeen varat näkyvät Coinbase-tililläsi euroina. Kun ensimmäinen pieni siirto on tullut läpi, voit siirtää isomman summan rahaa tilille aloittaaksesi kaupan käymisen.

7. Osta Bitcoineja tai muuta kryptovaluuttaa

Kun tili on varmennettu ja maksutapa lisätty, on aika ostaa kryptovaluuttaa. Lue artikkelimme: Miten ostaa Bitcoineja, mikäli haluat tarkemmat ohjeet itse oston tekemiseen. Voit siirtyä tuossa artikkelissa suoraan kohtaan neljä (4).

Mitä Coinbasesta voi ostaa?

Tällä hetkellä (2019) Coinbasen kautta voit ostaa mm. Bitcoinia (BTC), Ethereumia (ETH), Ethereum Classicia, Bitcoin Cashia (BCH), Litecoinia (LTC), Basic Attention Tokenia (BAT), Zcashia, DAI:ta, Chainlink (LINK), Rippleä (XRP), EOS:ia, Auguria, Tezosia, Dashia, Stellar Lumensia ja 0x:ää. Palveluun lisätään uusia tokeneita jatkuvasti.

Mitkä ovat kaupankäynnin kulut?

Riippuen talletustavastasi, kulut ovat tavallisesti noin 1,49 % – 3,99 %. Luonnollisesti luottokortilla ostettaessa kulut ovat korkeammat kuin SEPA-talletuksilla. Vaikka Coinbasen kulut eivät ole markkinoiden halvimmat, ovat ne silti siedettävällä tasolla suhteessa kilpailijoihin.

Onko Coinbase turvallinen?

Moni kryptovaluuttoihin perehtymätön ajattelee automaattisesti, että kaikki markkinapaikat ovat kusetusta ja kryptoja ei voi ostaa mistään turvallisesti. On toki totta, että menneisyydessä muutamalla markkinalla on ollut ongelmia (esim. Mt. Gox), mutta pörssit ovat parantaneet turvallisuuttaan jatkuvasti.

Coinbasea pidetään yleisesti yhtenä turvallisimmista alustoista.

  Turvallisuutta lisäävät:

 • Selkeä henkilöllisyyden vahvistaminen. Coinbaseen ei voida luoda ns. ”feikkitilejä”.
 • 2FA eli kaksivaiheinen autentikointi: jokainen kirjautuminen vahvistetaan joko tekstiviestillä tai Authenticator-sovelluksella (esim. Google Authenticator tai Duo).
 • Kaikki uudet laitteet tulee vahvistaa sähköpostitse – esim. jos kirjaudut tilillesi työkoneeltasi, joudut erikseen hyväksymään laitteen käytön sähköpostisi kautta.
 • Pörssi erottelee omat varansa asiakkaidensa varoista. Mikäli Coinbase menisi konkurssiin, asiakkaat saisivat varansa takaisin täysimittaisena. Coinbasen mukaan 98 % kaikista asiakkaiden kryptovaluutoista on offline-lompakoissa säilössä.
 • Coinbase on Yhdysvaltalainen yritys ja sen toimintaa säätelevät / seuraavat yhdysvaltain laki ja viranomaiset.
 • Coinbase on jatkuvasti ollut yhteydessä alan säätelyelimiin varmistakseen, että toiminta on vaaditulla tasolla.
 • Coinbaseen on sijoittanut useita isoja yrityksiä kuten Bank of Tokyo ja BBVA.

Huomaathan kuitenkin, että vaikka turvallisuudesta on pidetty huolta monin keinoin, ei Coinbase ota vastuuta mahdollisista varojen menetyksistä esimerkiksi hakkerointitilanteissa tai jos itse mahdollista jonkun muun kirjautumisen omalle tilillesi. Mikäli haluat vielä lisätä omaa turvallisuuttasi, voit halutessasi siirtää Coinbasesta ostamasi kryptovaluutat offline-lompakkoon.

Onko Coinbase suomalainen?

Ei ole. Coinbase on yhdysvaltalainen yrityis ja sen pääkonttori sijaitsee San Franciscossa Kaliforniassa. Suomalaiset voivat toki käyttää palvelua aivan kuten kaikki muutkin.

Miten voin kotiuttaa rahani?

Voit siirtää Coinbasesta rahaa suoraan pankkitilillesi. Eurojen siirtäminen vie tavallisesti noin 1-2 pankkipäivää. Lisäksi nykyisin käytössä on myös PayPal-kotiutus, jonne rahoja voi siirtää lähes reaaliajassa.

Yhteenveto

Suuri, suosittu, turvallinen ja tunnettu. Coinbase on yksi kryptomarkkinoiden tunnetuimmista toimijoista. Meillä on vain hyviä kokemuksia Coinbasesta.

Kaiken kaikkiaan sekä rekisteröityminen Coinbaseen että kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen palvelun kautta on helppoa ja turvallista. Suosittelemme Coinbasea kaikille ensikertaa Bitcoinia tai muita kryptoja ostaville!

Siirry Coinbaseen tästä
(saat $10 arvosta Bitcoinia, kun rekisteröidyt linkkimme kautta ja teet yli $100 oston)