Dash ostaminen: Mistä ja mikä se on

Dash (tunnettiin aikaisemmin myös nimillä Darkcoin ja Xcoin) on peer-to-peer (P2P) kryptovaluutta, joka toimii open source -koodin päällä. Dashin visiona oli korjata Bitcoinin ongelma: nopeuttaa transaktioita, tarjota parempaa yksityisyyttä ja pienentää siirtojen kuluja. Ja onhan tässä myös onnistuttu.

Dashin transaktiot vahvistetaan keskimäärin noin neljässä sekunnissa. Lisäksi yhden siirron kulu on keskiarvoltaan noin 0,4 dollaria.

Mistä ostaa Dash?

Voit ostaa Dashiä suoraan Binancesta (kuten monia muitakin esittelemiämme kryptovaluuttoja). Binance ei kuitenkaan ota vastaan euroja tai dollareita missään muodossa. Sinun pitää siis ensin ostaa esimerkiksi Ethereumia Coinbasessa, jonka jälkeen voit siirtää ETH:n Binanceen. Sitten yksinkertaisesti vaihdat ETH:n Dashiin ja voila, omistat Dashia!

Yksinkertaisesti:

  1. Luo tili Coinbaseen ja Binanceen.
  2. Osta Coinbasessa Bitcoinia tai Ethereumia euroilla.
  3. Lähetä BTC / ETH Binanceen.
  4. Vaihda BTC / ETH Binancessa Dashiin (DASH)

Osta Dashiä Binancesta!

Miksi valita Dash?

Dashin kaksi suurinta kilpailuvalttia ovat sen nopeus ja pienet kulut. Jos vertaat Dashin parin sekunnin maailmanlaajuisia siirtoja 0,4 dollarin kuluilla esimerkiksi pankkien välisiin siirtoihin (monta euroa, useita päiviä) – on Dash selvästi parempi järjestelmä. Tietysti järjestelmän anonyymiys on joidenkin mielestä tärkeää. Meille se on vain yksi lisä jo valmiiksi fiksuun systeemiin.

Lisäksi Dash on ”itseään rahoittava” järjestelmä. Kaikesta uudesta valuutasta 45 prosenttia menee masternodeille, 45 prosenttia louhijoille ja 10 prosenttia erilliseen ”rahastoon”, joka käytetään kehitystiimin ylläpitoon, asiakaspalveluun, markkinointiin ja niin edelleen.

Mitä tarkoittaa PrivateSend?

Yksityisyys on Dash:ssä varmistettu niin sanotulla PrivateSend-ominaisuudella. Se on käytännössä CoinJoiniin perustuva ”coin-mixing” -palvelu, jota on muokattu Dashin tarpeisiin sopivaksi. Käytännössä coin-mixing käyttää masternodeja, ketjuttaa transaktioita useamman masternoden kautta ja sallii vain tietyn suuruisten siirtojen tekemisen. PrivateSend tunnettiin aikaisemmin nimellä DarkSend – aivan kuten Dash tunnettiin nimellä DarkCoin.

Kuten yltä jo ehkä ymmärsit, ajatuksena on sumentaa transaktioiden virta niin, että usean lähettäjän ja usean vastaanottajan siirrot sekoitetaan keskenään, jotta tarkkoja siirtoja paikasta A paikkaan B ei ole mahdollista seurata.

Hyvä muistaa

Pari vinkkiä kryptovaluuttojen ostamiseen.

  • Älä sijoita enempää kuin olet valmis häviämään. Kryptovaluutat kuten Dash ovat yhä korkean riskin sijoituksia. Ne eivät ole vielä niin yleisiä, että ne olisivat ns. ”käypää valuuttaa” ympäri maailman. Siksi niiden arvo vaihtelee joskus rajustikin.
  • Kryptovaluuttojen myynnistä saatavat myyntivoitot ovat Suomessa veronalaista pääomatuloa. Ne tulee ilmoittaa verottajalle.
  • Jos haluat varmistaa, että ostamasi Dash on varmasti turvassa, siirrä se pois online-lompakosta niin sanottuun kylmään lompakkoon. Hyviä vaihtoehtoja ovat suosittu Ledger Nano S tai perinteinen paperilompakko.

Nyt tiedät mistä ostaa Dash ja miten. Jos kaipaat lisää vinkkejä tai ohjeet eivät olleet riittävät, voit aina olla meihin yhteydessä yhteydenottolomakkeemme kautta.