Ethereum (ETH) – mikä se on ja mistä Ethereumia voi ostaa

Ethereum eli (ETH) on hajautettu järjestelmä, joka pyörittää niin sanottuja älysopimuksia. Lohkoketjuteknologian päälle rakennetut sovellukset toimivat täysin suunnitellusti eivätkä voi kärsiä kolmansien osapuolien hyökkäyksistä, sensuurista, huijauksista tai järjestelmän seisokeista. Toimiihan järjestelmä globaalin infrastruktuurin päällä, jossa kaikki verkon palaset toimivat yhdessä lohkoketjujen avulla.

Ether vastaavasti on kryptovaluutta. Vaikka siis meilläkin artikkelin otsikkona on mistä ostaa Ethereumia – oikeasti ostat Etheriä.

Ethereum on alusta. Ether on valuutta.

Ethereum-lohkoketjuun on mahdollista tallentaa esimerksi PDF-tiedostoja, sähköisiä sopimuksia ja periaatteessa jopa sähköisiä henkilöllisyystodistuksia.

Vielä tällä hetkellä Ethereum toimii proof-of-work -tavalla. Ethereumia louhivat koneet siis varmentavat ketjun tapahtumat. Vastineeksi varmennuksista louhijat saavat palkkioksi Etheriä. Konsepti on siis tässä mielessä sama kuin Bitcoinillakin.

Mistä ostaa?

Ethereumin ostaminen on helppoa. Kaikkein helpoiten aloittelija voi ostaa Etheriumia (oikeastaan siis Etheriä) Coinbasen kautta. Lue oppaamme miten rekisteröityä Coinbaseen tai klikkaa itsesi alta suoraan Coinbasen sivustolle. Oppaamme sisältää tarkat ohjeet siihen miten ostat Ethereumia Coinbasessa.

Siirry Coinbaseen tästä

(saat $10 arvosta Bitcoinia, kun rekisteröidyt linkkimme kautta ja teet yli $100 oston)

Miten säilyttää?

Kun olet rekisteröitynyt Coinbaseen ja lukenut yllä linkittämän oppaamme, on aika pohtia miten säilytät Ethereumia.

Periaatteessa, etenkin jos summat ovat pieniä, voi Coinbasen oma lompakko olla sinulle ihan riittävä. Tällöin Etherisi siis seisovat Coinbasen kautta luodussa lompakossa. Ainut ongelma näiden niin sanottujen alustalompakkojen kohdalla on se, että ne ovat alttiita hakkereille ja voivat periaatteessa olla erilaisten phishing-huijausten kohteena.

Jos omistat paljon Ethereumia tai haluat olla satavarma, että Etheriäsi ei päästä varastamaan, kannattaa varat silloin siirtää niin sanottuun kylmään lompakkoon. Näistä yksi suosituimmista on Ledger Nano S.

Muista, kun ostat Ethereumia

  • Suosi tunnettuja ja turvallisia markkinoita, suosittelemamme Coinbase on aloittelijalle helppo valinta.
  • Älä sijoita enempää kuin olet valmis häviämään. Kryptovaluutat ovat vielä varsin uusi juttu ja me emme voi taata mihin suuntaan ne tulevat kehittymään.
  • Mikäli omistat suuria määriä Etheriä, on suositeltavaa säilyttää niitä kylmässä lompakossa.
  • Ole tarkkana varojen siirtämisen kanssa: jos siirrät kryptoja väärään osoitteeseen, et saa niitä ikinä takaisin.
  • Myyntivoitot ovat veronalaista tuloa. Muista ilmoittaa tulot itse verottajalle.

Nyt tiedät miten ostaa Ethereumia (ETH) – tai oikeastaan Etheriä. Mikäli sinulla on palautetta artikkelistamme tai haluaisit lisätä siihen jotakin, ota meihin yhteyttä palautelomakkeen kautta.