Litecoin (LTC) – mistä ja miten ostaa Litecoinia

Litecoin on digitaalinen ”Internet-valuutta” eli kryptovaluutta, joka tarjoaa nopeat ja turvalliset siirrot – lähes kuluttoman maksamisen – kenelle tahansa koko ympäri maailman. Aivan kuten suuri osa muistakin kryptovaluutoista, Litecoin perustuu hajautettuun verkostoon, joka toimii vapaan lähdekoodin (MIT/X11) pohjalta peer-to-peer tyyliin ja hyödyntää scrypt-pohjaista Proof-of-Work algoritmia. Litecoin (LTC) oli myös ensimmäinen isoista kryptovaluutoista, joka otti SegWit:n käyttöönsä. Litecoinin perustaja Charles Lee on Googlen vanha työntekijä.

Louhimisesta saatava palkkio on nykyisin 25 LTC per lohko, mutta se puolittuu joka neljäs vuosi. Litecoinin ”max supply” (kierrossa olevien kolikoiden maksimi) on rajoitettu 84 miljoonaan LTC:hen. Tämä on tasan 4 kertaa suurempi määrä kuin Bitcoinilla.

Miten ostaa litecoinia?

Litecoinin ostaminen on helppoa: voit ostaa sitä suoraan Coinbasesta. Lue miten Coinbase rekisteröityminen onnistuu nopeasti.

Oppassaamme on myös ohjeet rahan siirtoihin ja kryptovaluuttojen ostamiseen Coinbasen kautta.

Kirjoitetaanko Litecoin isolla vai pienellä kirjaimella?

Hauska kysymys! Koska Litecoin on sekä valuutta että protokolla, ovat molemmat kirjoitusasut oikein! Kun puhut projektista tai protokollasta, tulee Litecoin kirjoittaa isolla. Jos taas puhut kryptovaluutasta, tulisi litecoin kirjoittaa pienellä alkukirjaimella.

Mutta loppujen lopuksi, kuka välittää?

Hyvä muistaa

Kun ostat kryptovaluuttoja, on hyvä muistaa muutama perusasia.

  • Kryptovaluuttojen, kuten Litecoinin, myyntivoitot ovat Suomessa veronalaista pääomatuloa. Ne tulee ilmoittaa verottajalle.
  • Älä sijoita virtuaalirahaan enempää kuin olet valmis häviämään. Kryptomarkkinat ovat vielä tällä hetkellä arvaamattomat ja tulevaisuudesta ei ole mitään takeita. Kyse on siis nimenomaan riskisijoituksesta.
  • Mikäli haluat varmistaa, että ostamasi Litecoinit ovat sataprosenttisen turvassa, kannattaa ne siirtää verkkolompakosta (esim. kryptopörssistä) omaan cold/hard wallettiin.

Nyt tiedät mistä ja miten ostat Litecoin (LTC). Mikäli sinulla on tähän artikkeliin vielä parannusehdotuksia, otamme niitä mielellämme vastaan yhteydenottolomakkeemme tai kommenttien kautta.
—–