Ontology (ONT) ostaminen – miten ja mistä ostaa Ontology-kryptovaluuttaa

Ontology (ONT) on kiinalaisen Onchain 2017 yrityksen julkaisema alusta, jonka tarkoituksena on toimia ponnahdusalustana kaiken kokoisille ja muotoisille projekteille. Ontologyn ajatuksena on poistaa kaikki lohkoketjuteknologian ja yrityssektorin väliset esteet ja pullonkaulat ja tuoda lohkoketjut kaikkien yritysten käytettäviksi.

Ontology Network on siinä mielessä vallankumouksellinen, että sen avulla yritykset, jotka eivät tunne lohkoketjuteknologiaa syvällisesti, pääsevät silti hyödyntämään sitä.

Periaatteessa Ontology on hajautettu luottamusverkko (trust network), joka ratkaisee nykyisten luottamusverkkojen suurimmat ongelmat: huonon yksityisyyden, datan hyödyntämättömyyden, datan monopolisoitumisen ja tehottoman tunnistautumisen. Ontologyn työkalujen avulla yritykset voivat ottaa erilaisia luottamusverkon ominaisuuksia helposti käyttöönsä ja muokata niitä omiin tarpeisiinsa.

Mutta miksi tarvitsemme luottamusverkkoja? Koska luottamus on edellytys kanssakäymiselle. Kompleksit sosiaaliset ja lailliset tavat voidaan lohkoketjujen avulla automatisoida.

Mistä ostaa?

ONT:n eli Ontologyn ostaminen onnistuu helposti Binancen kautta. Aikaisemmin ostaminen ei ollut mahdollista, vaan ONT-tokenia sai vain omistamalla NEO:a. Nyt voit kuitenkin ostaa Ontology-kryptovaluuttaa suoraan Binancesta.

Huomaathan, että Binancessa et voi ostaa kryptovaluuttoja euroilla. Sinun pitää siis ensin ostaa Bitcoinia tai Ethereumia toisessa markkinassa, esimerkiksi Coinbasessa, josta siirrät BTC:n tai ETH:n Binanceen. Tämän jälkeen yksinkertaisesti vaihdat Bitcoinisi tai Ethereumisi Ontologyyn (tai vain osan niistä).

Yksinkertaisesti:

  1. Luo tili Coinbaseen ja Binanceen.
  2. Osta Coinbasessa Bitcoinia tai Ethereumia euroilla.
  3. Lähetä BTC / ETH Binanceen.
  4. Vaihda BTC / ETH Binancessa Ontologyyn (ONT)

Osta Ontologyä Binancesta!

Ei virallista ICO:a

Yksi mielenkiintoinen lisäpointti Ontologyssä on ICO:n puuttuminen. Ison ICO:n sijaan Ontology käyttää ”Reward Events” airdrop-tapahtumia. Maaliskuussa 2018 kaikille NEO:n omistajille jaettiin 20 miljoonaa ONT-tokenia airdrop-tyyliin. Lisäksi aikaisemmin jokainen ONT-uutiskirjeen tilaaja sai 1000 ONT-tokenia.

ONT-kryptovaluutan maksimilevikki on miljardi tokenia. Jokainen ONT:n omistaja saa ajoittain Ontology GAS (ONG) -tokenia, joka toimii samaan tapaan kuin NEO:n GAS.

Muista nämä

Aina, kun ostat kryptovaluuttoja, sinun tulee muistaa seuraavat asiat.

  • Ostaminen: Osta kryptovaluuttoja vain pörsseistä ja markkinoista, jotka näyttävät ja tuntuvat luotettavilta. Itse suosimme Binancea.
  • Verotus: Kryptovaluuttojen kuten Ontologyn myynnistä saadut voitot ovat Suomessa veronalaista pääomatuloa. Sinun tulee itse ilmoittaa myyntivoitot verottajalle.
  • Säilytys: Jos tarkoituksenasi on säilyttää Ontologyä pidempään, suosittelemme hardware-lompakon kuten Ledger Nano S:n tai Trezorin ostamista. Näiden ”kovalompakoiden” yksityiset avaimet säilytetään aina verkon ulkopuolella – ja näin omistuksesi on aina turvassa.
  • Muista riskit: Ontologyyn sijoittaminen on riski – aivan kuten muidenkin kryptovaluuttojen ostaminen. Markkinat ovat vielä hyvin volatiilit. Sijoita kryptoihin siis vain sen verran rahaa kuin olet valmis häviämään.

Yhteenveto

Ontology on siis korkean suorituskyvyn julkinen lohkoketjuprojekti ja hajautettu alusta ”luottamusverkostoille”. Ontologyn runko tukee julkisia lohkoketjujärjestelmiä ja sitä voidaan muokata erilaisten sovellusten tarpeisiin.

Jos pohdit mitä eroa NEO:lla ja Ontologyllä on: NEO keskittyy digitaalisiin ominaisuuksiin ja maailmanlaajuisen ”älytalouden” luomiseen. Ontology keskittyy luottamukseen, identiteettiin, datan vaihtoon ja valtuutukseen. Ne eivät suoranaisesti kilpaile keskenään, vaan tukevat toisiaan. Ajattele, että ne ovat makkara ja sinappi. Yhdessä ne ovat erittäin maukas yhdistelmä.