Kryptopörssit & markkinat – mistä ja miten ostaa kryptovaluuttaa

Mietitkö, mistä kryptovaluuttoja ostetaan vuonna 2020? Sitä varten on olemassa erillisiä kryptovaluuttojen markkinoita eli pörssejä. Käytännössä nämä ovat sivustoja tai palveluita, joiden kautta voit ostaa, myydä ja vaihtaa kryptovaluuttoja vähän samaan tapaan kuin ostaisit esimerkiksi pörssiosakkeita.

Kun valitset itsellesi parasta kryptopörssiä, kannattaa huomioon ottaa niin talletusvaihtoehdot, osto, siirto ja myyntikulut sekä tietysti markkinan turvallisuus. Me listaamme alla omasta mielestämme parhaat kryptopörssit. Näillä pääset kätevästi alkuun niin Bitcoinin kuin altcoin-kryptovaluuttojen ostamisessa.

Suositellut kryptopörssit

Alla suosittelemamme kryptopörssit vuodelle 2020.

Coinbase

Coinbase rekisteröityminen
Coinbase on helpoin vaihtoehto aloittelijalle, joka yksinkertaisesti vain haluaa omistaa Bitcoinia, Ethereumia, Bitcoin Cashia tai LiteCoinia.

Miksi valita Coinbase?
Tilin luominen on nopeaa ja yksinkertaista. Samoin peruskryptovaluuttojen ostaminen. Voit tehdä ostoksia suoraan luottokorttisi kautta (1000 dollarin raja per kuukausi) tai lähettämällä Coinbaseen euroja SEPA-pankkisiirrolla. Valitset vain mitä kryptoa haluat ostaa, klikkaat ”BUY”, määrität joko euromääräisen summan tai montako osaa kyseistä kryptoa haluat ja klikkaat ”CONFIRM”. Myyminen on yhtä helppoa kuin ostaminen.

Suurin etu Coinbasessa on siis nimenomaan eurojen ja dollareiden käyttäminen. Suurin osa pienistä pörsseistä ei hyväksy perinteistä rahaa maksuvälineeksi, vaan ne toimivat pelkkien krpytojen pohjalla (esim. vaihdat Ethereumia johonkin altcoiniin).

Ennen kuin pääset käymään kauppaa, tulee sinun vahvistaa sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja henkilöllisyytesi. Henkilöllisyys vahvistetaan lähettämällä sivustolle kuvat joko passistasi tai ajokortistasi. Passi on varmempi, sillä se on kansainvälisesti helpommin tunnistettavissa kuin ajokortti.

  • Kulut: tavallinen osto/myynti 1,49%, suora luottokorttiosto 3,99%, SEPA-pankkisiirto joko ilmainen tai 0,15€ riippuen pankista
  • Tuetut laitteet: Web, iOS, Android
  • Turvallisuus: salasana, henkilöllisyyden tarkistus, Google Authenticator, tekstiviestivarmennus

Lue lisää: Coinbase rekisteröityminen

Luo tili Coinbaseen tästä
(saat $10 dollaria, kun ostat yli $100 kryptoja)

Binance

Binance rekisteröityminen
Binance on mielestämme tämän hetken paras kryptovaluuttojen pörssi. Se aloitti toimintansa vuoden 2017 heinäkuussa, mutta on noussut käyttäjämääriltään jo yhdeksi suurimmista. Binance on kiinalainen pörssi, mutta sekä heidän sivustonsa että mobiilisovelluksensa toimivat 100 % englanniksi.

Suurin plussa Binancessa on sen valikoima: pörssissä on runsaasti altcoineja, mutta niistä jokainen on käynyt läpi teknisen tarkastuksen. Binancen kautta voit siis ostaa altcoineja turvallisesti ilman pelkoa siitä, että jokin niistä on täyttä kusetusta.

Lisäksi Binance, omien väitteidensä perusteella, kykenee suorittamaan jopa 1,4 miljoonaa vaihtosuoritusta sekunnissa. Kaupankäynnin ei siis pitäisi hidastua tai jumittua, vaikka käyttäjiä virtaisi palveluun koko ajan lisää.

Toinen suuri plussa Binancessa on sen tuki niin sanotuille forkeille. Fork eli ”forkki” on tapahtuma, jossa vanhasta kolikosta luodaan uusi kehitysversio. Esimerkiksi BitCoinista irtosi BitCoin Cash. Omistamalla vanhaa kolikkoa, saat ilmaiseksi uutta kryptoa. Kaikki pörssit eivät tue forkkeja, mutta Binance tukee!

  • Kulut: Muille 0,10 %, mutta Binancen omaa valuuttaa BNB:tä omistaville 0,05 % (jos maksat osan kuluista BNB:nä)
  • Tuetut laitteet: Web, iOS (Apple), Android
  • Turvallisuus: salasana, Google Authenticator, tekstiviestivarmenteet

Luo ilmainen tili Binanceen tästä!

Lue lisää: Binance rekisteröityminen

Osta, myy, vaihda – tai holdaa

Yllä esittelimme mielestämme parhaat kryptomarkkinat vuodelle 2020 sekä Bitcoinin että erilaisten altcoin-kryptovaluuttojen ostamiseen. Me suosittelemme rekisteröitymään samantien useampaan kuin yhteen markkinapaikkaan, sillä vain sillä tavalla pääset oikeasti käsiksi useampaan kryptovaluuttaan.

Jos tarkoituksesi on ostaa vain Bitcoinia, Ethereumia, Bitcoin Cashia tai LiteCoinia, on Coinbase täysin riittävä.

Otamme mielellämme vastaan kysymyksiä ja kommentteja. Käytä alta löytyvää kommentointikenttää!