Qtum ostaminen – miten ja mistä ostaa Qtum-kryptovaluuttaa

Qtum on hybridi lohkoketjuihin perustuva sovellusalusta, joka on täysin avointa lähdekoodia (open source). Koko alustan ajatuksena on bitcoinin ytimen forkin ja Account Abstraction Layerin (AAL) yhdistelmä, joka mahdollistaa useiden virtuaalisten koneiden (VM, Virtual Machine) kuten Ethereum Virtual Machinen (EVM) käytön ja Proof-of-Stake konseksunsen hyödyntämisen. Tämän Qtum-alustan päälle on näin helppo rakentaa dappseja (Decentralized Applications) eli hajautettuja sovelluksia sekä älysopimuksia. Perusta ja ympäristö on tuttu, mutta riittävän tehokas kehittäjille.

Mistä ostaa?

Qtumin ostaminen onnistuu helposti ja turvallisesti Binancen kautta. Koska Binancessa et voi ostaa Qtum-kryptovaluuttaa tai muita kryptoja suoraan euroilla, tulee sinun ensin luoda tili Coinbaseen. Coinbasessa ostat Ethereumia (ETH) euroilla, siirrät varat Binanceen ja Binancessa vaihdat ETH:n Qtumiin.

Yksinkertaisesti:

  1. Luo tili Coinbaseen ja Binanceen.
  2. Osta Coinbasessa Bitcoinia tai Ethereumia euroilla.
  3. Lähetä BTC / ETH Binanceen.
  4. Vaihda BTC/ ETH Binancessa Qtumiin

Osta Qtumia Binancesta!

Esittely videolla

”Modulaarisuus, yhteentoimivuus ja pysyvyys tekevät Qtumista parhaan työkalun hajautettujen sovellusten tosielämän käyttötarkoituksiin.”

AAL eli Account Abstract Layer toimii siltana EVM:n and Bitcoin Coren Unspent Transaction Output -mallin välillä.

Qtum Foundationin, Qtum-alustan taustayhdistyksen, ajatuksena on luoda alustasta laaja julkinen lohkoketju yrityksille. Tarkoitus on, että alustan päälle voidaan luoda dappseja ja älysopimuksia niin televiestinnän, talouselämän, logistiikan, tuotannon ja useiden muiden toimialojen tarpeisiin.

Erityisen Qtum:sta tekee Ethereumin ja Bitcoinin yhdistäminen. Qtum-projektin unelmana on luoda vihdoin alusta, jota kaikki kryptovaluuttojen käyttäjät voivat tukea – ja joka täten tarjoaa koko yhteisölle sekä suunnan että pysyvyyttä. Lisäksi kehittäjien ei tarvitse opetella erillistä uutta kieltä (Ethereumissa Solidity), vaan he voivat luoda dappseja jo osaamillaan kielillä.

Hyvä muistaa

Muista aina, kun ostat kryptovaluuttoja.

  • Ostaminen: Osta Qtum-kryptovaluuttaa vain pörsseistä ja markkinoista, jotka ovat luotettavia. Itse pidämme Binancea parhaana vaihtoehtona.
  • Riskit: Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on aina riski. Teknologia kehittyy vauhdilla ja markkinat ovat hyvin volatiilit. Osta siis kryptoja vain summalla, jonka olet valmis häviämään. Qtum ostaminen on riskisijoitus (aivan kuten kaikkien kryptorahojen).
  • Verotus: Kryptovaluutoista saadut myyntivoitot ovat Suomessa veronalaista pääomatuloa. Sinun tulee itse ilmoittaa saamistasi voitoista verottajalle.
  • Säilytys: Jos sijoituksesi on suuri, suosittelemme säilyttämään varoja turvallisessa paikassa. Pienille summille pörssien omat treidaustilit ovat usein riittävät, mutta isommille summille suosittelemme jotakin kylmää lompakkoa.

Yhteenveto

Qtum on siis alusta, joka yhdistää Bitcoinin ja Ethereumin parhaat puolet, helposti skaalautuvan Proof-of-Stake konsensusalgoritmin ja työkalut mobiilikeskeiseen dappsien kehitykseen.

Koska Qtum on oma lohkoketjunsa (BTC forkki), voidaan sen päälle luoda uusia ICO:ja ihan samaan tapaan kuin Ethereum-alustalla. Osa sijoittajista ajattelee, että tämä on iso plussa ja lisää Qtumin kiinnostavuutta pidemmällä aikavälillä.