Ripple (XRP) – mistä ostaa Rippleä ja miten

Ripple on niin sanottu reaaliaikainen bruttomaksualusta (RTGS eli real-time gross settlement system). Periaatteessa se lasketaan kryptovaluutaksi, mutta se kuitenkin toimii täysin eri tavalla kuin esimerkiksi Bitcoin tai Ethereum.

Ripple on oikeastaan nimitys koko alustalle. Ei vain kolikolle. Ripple toimii hajautetun ”kirjanpidon” periaatteella aivan kuten muutkin kryptovaluutat. Näin järjestelmän ylläpitämiseen tarvitaan laskentatehoa, joka validoi transaktiot. Mutta toisin kuin muilla kryptoilla, Ripplen siirrot ovat käytännössä reaaliaikaisia. Myös siirtokulut ovat erittäin pienet. Ripple ei kuitenkaan perustu lohkoketjuun vaan käyttää HashTree:tä tehdäkseen datasta yhteenvetoja, joita sitten validoitaan verkostossa.

Lisäksi Rippleä (XRP) ei voi louhia. Sitä vain luotiin alussa 100 miljardia. Ja siinä se. Osittain näistä syistä useat pankit ovat kiinnostuneet Ripplen alustasta sillä se mahdollistaa nopeat varansiirrot ympäri maailmaa. Sen arvo onkin oletettavasti alustassa eikä niinkään itse XRP-tokenissa.

Mistä ostaa Rippleä?

Voit ostaa Rippleä kätevästi Binancesta. Lue tästä miten rekisteröityä Binanceen. Oppaamme sisältää tarkat ohjeet myös siihen, miten siirrät varoja Binanceen. Huomaa, että sinun pitää avata tili myös Coinbaseen, sillä Rippleä ei voi ostaa suoraan euroilla (ainakaan vielä). Sinun pitää siis ostaa Bitcoinia tai Ethereumia ensin Coinbasesta ja siirtää sitä sitten Binanceen. Binancessa vaihdat BTC:n tai ETH:n Rippleen. Lue alta miten Ripplen ostaminen käy käytännössä.

Yksinkertaisesti:

  1. Luo tili Coinbaseen ja Binanceen.
  2. Osta Coinbasessa Bitcoinia tai Ethereumia euroilla.
  3. Lähetä BTC / ETH Binanceen.
  4. Vaihda BTC/ ETH Binancessa Rippleen (XRP)

Osta Rippleä Binancesta!

Kritiikkiä

Rippleä on kritisoitu runsaasti sen järjestelmän takia. Se kun ei ole samalla tavalla lohkoketjuun perustuva kuin monet muut kryptovaluutat. Lisäksi Ripplen liikkellelaskua ja määrää hallitsee Ripple Labs yritys, joka tällä hetkellä pitää kaikista 100 miljardista XRP:stä hallussaan noin 60 miljardia. Markkinoilla on siis kierrossa vain 40 prosenttia koko Ripplen tarjoomasta.

Historiaa

Ripplen taustat ovat itse asiassa vanhemmat kuin Bitcoinin, sillä jo vuonna 2004 Ryan Fugger kehitti Ripplen pohjan. Itse verkosto ja kryptovaluutta XRP julkistettiin kuitenkin vasta vuonna 2012.

Hyvä muistaa

  • Osta Rippleä vain markkinoista, jotka ovat tunnettuja ja luotettuja. Suosittelemamme Binance on hyvä valinta.
  • Älä sijoita kryptovaluuttoihin ikinä enempää kuin olet valmis häviämään. Me emme voi taata mitä sijoituksellesi tapahtuu tulevaisuudessa.
  • Kun siirrät varoja, ole tarkkana! Jos kirjoitat siirto-osoitteen väärin, katoavat varasi ikuisiksi ajoiksi.
  • Myyntivoitot ovat veronalaista tuloa ja ne tulee ilmoittaa itse verottajalle.

Nyt tiedät miten ja mistä voi ostaa Rippleä! Lue rekisteröitymisoppaamme ja osta kryptoja turvallisesti. Jos haluat lähettää meille vinkkejä artikkeleihimme, ota yhteyttä lomakkeen kautta.