Stellar Lumens – miten ja mistä ostaa Stellar (XLM)

Stellar Lumens (XLM) on kryptovaluutta, jota käytetään Stellar-maksuverkostossa. Stellar on siis verkoston nimi ja Lumen (XLM) verkostossa käytettävä tokeni. Stellar-verkostossa voidaan siirtää kuitenkin muutakin valuttaa kuin pelkkää Lumenia – myös perinteistä fiat-rahaa. Koko verkoston perusajatuksena on mahdollistaa nopeat ja turvalliset valuutansiirrot matalilla tai olemattomilla kustannuksilla. Verkosto on tarkoitettu sekä yhteisöjen kuten yritysten ja pankkien että yksityisten ihmisten käyttöön.

Projektin alussa Stellar Lumens toimi kuin Ripple – konseksuksen pohjalta – mutta myöhemmin verkosto otti käytöön Proof-of-Stake algoritmin. Stellar-verkostossa transaktiot vievät noin 2-5 sekuntia. Yksittäisen varojen lähetyksen peruskulu on 0,0001 XLM. Kulu kerätään yhteiseen ”inflaatioaltaaseen”, jonka kautta kierrossa olevien XLM:ien määrää kasvatetaan vuosittain 1 % verran.

Itse valuuttojen vaihtamiset voivat tapahtua kolmella eri tavalla:

  1. Suorat vaihdot: Jos joku verkostossa haluaa vaihtaa euroja dollareihin ja toinen haluaa vaihtaa dollareita euroihin, verkosto automaattisesti yhdistää nämä pyynnöt ja vaihtaa valuutat.
  2. Vaihto XLM:n eli Lumensien kautta: Jos halutut suorat summat verkossa eivät osu yhteen, voi Stellar käyttää Lumeneita (XLM) ”välittäjänä”. XLM:n osto- ja myyntitarjousten pohjalta verkosto hankkii käyttäjälle tämän haluamaansa valuuttaa.
  3. Ketjutetut vaihdot: Jos pelkkä yksinkertainen XLM-yhdistäminen ei onnistu, verkosto suorittaa siirtoja ketjussa. Esimerkiksi euroista puntiin, punnista bitcoiniin, bitcoinista dollareihin. Niin, että lopulta kaikki käyttäjät saavat haluamansa.

Verkosto itsessään hoitaa kaiken tämän automaattisesti niin, että käyttäjä saa parhaan mahdollisen vaihtokurssin.

Valuutan siirtäminen on yksinkertaisempaa. Verkosto vain yhdistää kaksi käyttäjää ja varat siirtyvät.

Mistä ostaa Stellar Lumens (XLM)?

Voit ostaa Stellar Lumens (XLM) -kryptovaluuttaa kätevästi Binancesta. Binance on luotettava ja helppokäyttöinen kryptopörssi. Huomaathan kuitenkin, että Binance – aivan kuten suurin osa muistakin altcoineja vaihtavista markkinoista – ei tee suoria euro- tai dollarimääräisiä vaihtoja. Sinun pitää siis ensin ostaa muuta kryptovaluuttaa, esimerkiksi Bitcoinia tai Ethereumia, toisesta pörssistä – esimerkiksi Coinbasesta.

Yksinkertaisesti:

  1. Luo tili Coinbaseen ja Binanceen.
  2. Osta Coinbasessa Bitcoinia tai Ethereumia euroilla.
  3. Lähetä BTC / ETH Binanceen.
  4. Vaihda BTC / ETH Binancessa Stellar Lumensiin (XLM)

Osta Stellar Lumensia Binancesta!

Vain verkkolompakot

Mielenkiintoista Stellar Lumens -kryptovaluutassa on sen lompakot: verkosto ei tue desktop-lompakoita, vaan kaikki transaktiot tapahtuvat verkkolompakoiden kautta. Lisäksi uuden käyttäjän luominen verkostoon vaatiin vähintää 20 Stellar Lumensin lähettämisen ja Facebook-tilin. Projekti julkaistiin vuonna 2014 ja sen taustalla häärivät Jed McCaleb (eDonkeyn perustaja) ja Joyce Kim.